Смачні рецепти з курячого м'яса - готуйте iз задоволенням!
Підбірка відмінних рецептів, в яких використовується охолоджена курка.
Курячий суп з цибулею і лимоном
Складові:
- Одна велика курка.
- 200 г зеленої цибулі.
- Дві третини склянки рису жасмин.
- Чотири яйця.
- 2 лимона.
- Дві-три щіпки свіжих петрушки та кропу.
- Сіль, перець – за смаком.
Цілу курку варіть, за 20-25 хвилин до готовності додайте рис і варіть на повільному вогні, поки не приготується рис. Вийміть курку, позбавте від кісток та подрібніть. В окрему ємність додайте яйця і видавіть лимонний сік, змішайте. Вилийте суміш у бульйон, плавно помішуючи. Подрібнене м'ясо та зелену цибулю викладіть в тарілку, залийте супом й прикрасьте зеленню.
Курячий суп з булгуром
Складові:
- 600 г курячого м'яса (грудинка, крильця).
- 2 морквини.
- 1 цибулина.
- 6 зубців часнику.
- Дві третини склянки булгуру.
- Лавровий лист, чебрець, запашний перець горошком, петрушка, сіль – за смаком.
У каструлю покладіть цілі шматки курка, нарізані цибулю і моркву, подрібнений або роздавлений часник, перець і залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть 30 хвилин. Вийміть курку, видаліть кістки і шкіру, покладіть кістки назад в каструлю і варіть 30 хвилин. Охолодіть, відцідити бульйон через марлю і дозвольте настоятися вночі в охолодженому вигляді. На наступний день видаліть жир, засипте булгуром, після кипіння додайте лавровий лист, чебрець, сіль і варіть, помішуючи, 20 хвилин. Подавайте на стіл, прикрасьте парою гілочок петрушки.
Перський суп з курячими фрикадельками
Складові:
- Два шматка курячого філе.
- Дві чашки борошна з нуту.
- 4 літри курячого бульйону.
- 4 цибулини.
- Столова ложка оливкової олії.
- Чайна ложка солі, меленого перцю.
- Пів чайної ложки куркуми, кардамону, кмину.
- Зелень за смаком.
Перемеліть грудки, змішайте м'ясо з борошном нуту, дрібно нарізаною цибулею, перемішайте до утворення однорідної маси. Додайте масло, сіль, перець, куркуму, кардамон і кмин. Знову перемішати, додати трохи води. Охолоджувати 3 години. Зліпити фрикадельки товщиною в 4-5 см та покласти в киплячий бульйон на 10-15 хвилин. Подавати, прикрасивши листям петрушки або пір'ям кропу.
Пряний курячий супчик
Складові:
- Чотири цілі курячі ніжки (орієнтовно 1 кг).
- Дві штуки цибулі-порею.
- Чотири морквини.
- Один стебло сельдерея.
- Три зубчики часнику.
- Дві столові ложки оливкової олії.
- Лавровий лист, сіль, мелений перець - за смаком.
- Зелений часник.
Добре натріть курячі ніжки сіллю і перцем, розкладіть в каструлю з розігрітим маслом. Вийміть м'ясо, на тому ж маслі обсмажте моркву, селеру і цибулю, нарізані кубиками, часник, лавровий лист і спеції. Обсмажте хвилин 8-10, після чого поверніть курку і залийте водою. Доведіть до кипіння і всипте сіль, і варіть близько години, поки куряче м'ясо не стане м'яким. Вимкніть вогонь і приберіть жир з поверхні бульйону. Подавайте з пагонами часнику.