Смачні рецепти з курячого м'яса - готуйте iз задоволенням!

Підбірка відмінних рецептів, в яких використовується охолоджена курка.

 

Курячий суп з цибулею і лимоном

Складові:

  • Одна велика курка.
  • 200 г зеленої цибулі.
  • Дві третини склянки рису жасмин.
  • Чотири яйця.
  • 2 лимона.
  • Дві-три щіпки свіжих петрушки та кропу.
  • Сіль, перець – за смаком.

Цілу курку варіть, за 20-25 хвилин до готовності додайте рис і варіть на повільному вогні, поки не приготується рис. Вийміть курку, позбавте від кісток та подрібніть. В окрему ємність додайте яйця і видавіть лимонний сік, змішайте. Вилийте суміш у бульйон, плавно помішуючи. Подрібнене м'ясо та зелену цибулю викладіть в тарілку, залийте супом й прикрасьте зеленню.

 

Курячий суп з булгуром

Складові:

  • 600 г курячого м'яса (грудинка, крильця).
  • 2 морквини.
  • 1 цибулина.
  • 6 зубців часнику.
  • Дві третини склянки булгуру.
  • Лавровий лист, чебрець, запашний перець горошком, петрушка, сіль – за смаком.

У каструлю покладіть цілі шматки курка, нарізані цибулю і моркву, подрібнений або роздавлений часник, перець і залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть 30 хвилин. Вийміть курку, видаліть кістки і шкіру, покладіть кістки назад в каструлю і варіть 30 хвилин. Охолодіть, відцідити бульйон через марлю і дозвольте настоятися вночі в охолодженому вигляді. На наступний день видаліть жир, засипте булгуром, після кипіння додайте лавровий лист, чебрець, сіль і варіть, помішуючи, 20 хвилин. Подавайте на стіл, прикрасьте парою гілочок петрушки.

 

Перський суп з курячими фрикадельками

Складові:

  • Два шматка курячого філе.
  • Дві чашки борошна з нуту.
  • 4 літри курячого бульйону.
  • 4 цибулини.
  • Столова ложка оливкової олії.
  • Чайна ложка солі, меленого перцю.
  • Пів чайної ложки куркуми, кардамону, кмину.
  • Зелень за смаком.

Перемеліть грудки, змішайте м'ясо з борошном нуту, дрібно нарізаною цибулею, перемішайте до утворення однорідної маси. Додайте масло, сіль, перець, куркуму, кардамон і кмин. Знову перемішати, додати трохи води. Охолоджувати 3 години. Зліпити фрикадельки товщиною в 4-5 см та покласти в киплячий бульйон на 10-15 хвилин. Подавати, прикрасивши листям петрушки або пір'ям кропу.

 

Пряний курячий супчик

Складові:

  • Чотири цілі курячі ніжки (орієнтовно 1 кг).
  • Дві штуки цибулі-порею.
  • Чотири морквини.
  • Один стебло сельдерея.
  • Три зубчики часнику.
  • Дві столові ложки оливкової олії.
  • Лавровий лист, сіль, мелений перець - за смаком.
  • Зелений часник.

Добре натріть курячі ніжки сіллю і перцем, розкладіть в каструлю з розігрітим маслом. Вийміть м'ясо, на тому ж маслі обсмажте моркву, селеру і цибулю, нарізані кубиками, часник, лавровий лист і спеції. Обсмажте хвилин 8-10, після чого поверніть курку і залийте водою. Доведіть до кипіння і всипте сіль, і варіть близько години, поки куряче м'ясо не стане м'яким. Вимкніть вогонь і приберіть жир з поверхні бульйону. Подавайте з пагонами часнику.