6 причин часто їсти курку

Куряче м'ясо любимо по всьому світу через його ніжний смак, корисні властивості, приємну текстуру та безліч страв, які можна приготувати на його основі. Саме тому куряче м'ясо є популярним продуктом дієтичного спрямування. Чим же саме корисна курятина для організму?

1. М'ясо курки – це джерело білків та амінокислот, при середній калорійності м'яса в 190 Ккал. Вкрай низький вміст жирів робить варену або парену курку одним з найпопулярніших інгредієнтів в салатах та м'ясних стравах дієтичних комплексів харчування. Варто також відзначити практично повну відсутність вуглеводів.

2. Велика кількість білків, які грають структурну функцію в організмі, доповнюються калієм та фосфором. Калій регулює обмін речовин та роботу м'яких тканин, фосфор зміцнює кістки. Таке м'ясо буде корисним людям будь-якого віку.

3. Мікроелементи в складі курятини допомагають підтримувати імунну систему, особливо це корисно в міжсезоння, коли організм ослаблений та може легко підхопити якусь хворобу. Якщо ж це сталося, знамениті поживні властивості курячого бульйону і тут прийдуть на допомогу.

4. Окремо варто відзначити глютамін – так як ця амінокислота, яка міститься в курці, допомагає ефективно нарощувати масу, вона вкрай популярна серед культуристів і бодібілдерів.

5. Часте вживання курячого м'яса дозволяє контролювати рівень цукру в крові на нормальному рівні, тому воно корисне діабетикам.

6. Курка в раціоні забезпечує профілактику атеросклерозу та інсультів.

Для здорового способу життя важливо стежити за безліччю дрібниць, в тому числі за раціоном. Компанія «ОЛВІС ТРЕЙД» пропонує широкий вибір курячого м'яса оптом і в роздріб – висока якість продукту гарантується сучасними технологіями обробки і зберігання м'яса.