Польща – провідний виробник курятини в Європейському союзі

Польща продовжує залишатися найбільшим заготівельником пташиного м'яса. До того ж, країна продовжує нарощувати виробництво. Заготівля зростає в зв'язку зі збільшенням попиту на м'ясну продукцію даного типу.

У польській харчової індустрії вже кілька років спостерігається стабільне зростання виробництва м'яса птиці. Так, в 2016 році продуктивність піднялась на 15%, а в 2015 в Польщі було вироблено 2386000 т пташиного м'яса, що перевищило результати 2014 го на 7%.

За останній рік спостерігалось таке співвідношення – 81% складає куряче м'ясо бройлерів, 14% – індиче м'ясо, решта припадає на качине і гусяче м'ясо, яке йде на експорт до Західної Європи. Все це пов'язано з ростом попиту на внутрішньому європейському ринку та постійним пошуком нових ринків збуту в Азії, США та ін., якими займається уряд. 30% виробленого м'яса птиці Польща відправляє на експорт, в ЄС її головними клієнтами є Великобританія, Франція, Німеччина, Нідерланди та Чехія, поза ЄС – Гонконг, Китай, Конго.

Компанія «ОЛВІС ТРЕЙД» заготовляє якісне м'ясо птиці, так, у нас можна придбати охолоджене м'ясо курки – як оптом, так і в роздріб. Ми завжди раді новим клієнтам та цінуємо постійних покупців.