В Україні продовжують підвищуватися ціни на м'ясо

Згідно з аналізом Державної статистики, українське м'ясо продовжує підвищуватися в ціні. За березень свинина стрибнула на 2%, ціни на пташине м'ясо та яловичину змінилися незначно.

Проте, якщо порівнювати позиції з березнем 2016, яловичина за рік підвищилася в ціні на 14%, свинина на 16%, куряче м'ясо – на 10%. За твердженнями експертів, це пов'язано з подорожчанням кормів для тварин, що збільшило собівартість м'яса. Так як корми складають більше половини питомих витрат тваринницьких ферм, немає нічого дивного, що ціни на м'ясо підскочили вгору. Незважаючи на збільшення прибутків, заготівельники м'ясо не помітили збільшень в чистої прибутковості свого бізнесу.

Прогнозується, що ціни на м'ясо будуть продовжувати поступово рости.

Інша ситуація склалася в ЄС – за минулий рік серйозно підскочили ціни на свинину (22%), яловичина не подорожчало зовсім, курятина подешевшала на 2%.

Куряче м'ясо – один з найпопулярніших продовольчих продуктів в Україні. Компанія «ОЛВІС ТРЕЙД» є одним з лідерів виробництва м'яса птиці, так, у нас можна купити курятину оптом, ми пропонуємо вигідні умови договору і відносно невисокі ціни.